19 Ağustos 2012 Pazar

Dedecim seni çok özlüyorum


          Dedemi özlüyorum. Dedemin şu an bu bayramda ve diğer bayramlarda diğer günlerde yanımda olmasını o kadar isterdim ki. Dedemle geçirdiğim vakitler, anlar hepsi dün gibi ensemin dibindeymiş gibi aklımda. Bazen sırf dedemi rüyamda görmek, onunla rüyamda da olsa biraz daha vakit geçirmek için uyuyorum. Uyandığımda ise sadece ağlıyorum. Size dedemi ne kadar sevdiğimi anlatacak, ispatlamaya çalışacak değilim ama sadece özlüyorum. O çocukluğu, o huzuru, o şefkati, o sevgiyi.. Tüm iyi ve hatıralarda kalan ne varsa özlüyorum.

          Dedemi sadece o karelerde hatırlamak, artık hiçbir zaman yanımda olamayacak olması vücuduma bi sürü küçük küçük iğneler batırıyorlarmış hissi.Belki o geri gelmeyecek belki hiçbir zaman benimle konuşamayacak ama ben onu rüyamda da olsa görmek istiyorum. Çünkü dedemi özlemek karnımda sancılara, başımda karıncalanmaya sebep veriyor.

           Noluur bir rüyamda yanımda ol dede noluur oturup uzun uzun konuşalım, eskisi gibi ellerime kına yak, bayram sabahına uyanıp mezarlığa, cici babannemin yanına gidelim. Olsun, babannem küssün varsın, onun gönlünü alırım merak etme dede,. Her şeye razıyım, bi kere gel. Çünkü ben seni çok özlüyorum dede.